Wat is waar?

hart

Het is alweer enige tijd dat ik me bezig hou met ‘moeilijke’ dingen. Daarmee bedoel ik dingen die niet te zien zijn met onze ogen, alleen te voelen met ons hart.
Reacties die ik krijg op mijn visie zijn niet altijd onverdeeld positief. Beter gezegd, meestal reageren mensen gewoon niet of afwijzend.
Dat is het makkelijkst, het ego weet zich er geen raad mee. Voor mij en mijn hart is dat ingewikkeld. Ik wil contact, verbinding, maar dat is helemaal
niet waar de meeste mensen zich mee bezig houden. Afwendende reacties impliceren werkelijk afwending. Niet in de eerste plaats
van mij, maar vooral van jezelf.

In de afgelopen jaren leerde ik een belangrijke levensles: ons hart vertelt ons wat prettig en niet prettig is. Ons hart vertelt ons wat wรกรกr is.
En dat is wat je alleen zelf, in het diepst van je hart, onweerlegbaar weet en ook voelt, als je jezelf tenminste toestaat om te voelen.
We zeggen wel eens: je eerste ingeving is goed.
Waar komt die ingeving vandaan? Is dat niet uit het hart?

Ik bedoel niet dat vanuit je hart leven een soort quick fix is voor een lang en gelukkig leven. Het is meer een recept voor een eerlijk en zuiver leven.
Het is vertrouwen op jezelf, je innerlijke compas dat je de weg wijst door het doolhof van emoties, gewoontes, gedachten en verwachtingen.
Het leidt je de weg naar de open plek waar het licht binnenvalt. Want feitelijk zijn we daar allemaal naar op zoek: de lichte plek
waar we kunnen rusten en genieten van deze levensreis.

Wat ik nu vurig hoop is dat lineair denken zijn langste tijd heeft gehad. Dat kunnen we beter aan computers overlaten (en velen van ons zijn al
redelijk computervergelijkbaar geworden, kijk maar eens naar al je ‘moetjes’ die je op de automatische piloot doet).

Aan ons de taak om ons hart een stem te geven, een wereldwijde coupe voor te bereiden.

Als je wilt weten hoe dit moet? Kom gerust eens langs.. of zegt je ego nu: doe maar niet, ik weet niet wat ik hiermee moet of “meer van die onzin’.
Haha, ja. je ego regeert!
Terwijl je hart klopt.. voor jou, onbaatzuchtig.. Je kunt uit dankbaarheid iets terug doen.. ๐Ÿ˜‰

Hartegroet,
Marleen

Share:

3 Reacties

 1. Marieke
  14 september 2017 / 21:39

  Mooi Marleen, ik kan me hier in vinden hoor. Leven vanuit je hart is niet altijd makkelijk in deze harde maatschappij en toch zou ik niet meer anders willen. Belangrijk is om een goede balans te vinden tussen gevoel en verstand want zonder verstand kunnen we nu eenmaal ook niet. EQ en IQ in balans โค๏ธ๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿ’—๐ŸŒˆ

  • Marleen
   18 september 2017 / 17:52

   Ha Marieke, wat een fijne reactie. Je verstand blijft natuurlijk gewoon onderdeel van je mens-zijn. Alleen gebruiken wij dat verkeerd. We proberen er van alles mee op te lossen. Maar het is meer een praktisch hulpmiddel. The rest can be fixed with the heart..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *